Паломництво на святу гору Почаївську.

Почаев22 жовтня з благословіння настоятеля храму Богоявлення протоієрея Сергія прихожани нашої парафії здійснили паломницьку поїздку в м. Почаїв на Тернопільщину. Перед виїздом отець Сергій відслужив молебень перед подорожжю і отримавши його благословіння прихожани відправилися в дорогу. Почаївська Лавра, відома своїми святинями у всьому світі, вразила тих людей, які вперше опинилися на цьому святому місці не тільки своєю красою, але і особливим, невидимим духовним наповненням, а для тих, хто вже бував на святій горі, перебування в стінах святої обителі стало новим ковтком благодаті, яка надала сил і наснаги на майбутні труди в ділі власного спасіння. Паломники відвідали всі основні святині монастиря: спочатку група приклалася до Почаївської чудотворної ікони Божої Матері, опущеної з-понад царських врат іконостасу Успенського собору, потім всі дружно направилися до мощей преподобних Іова та Амфілохія Почаївських в печерному храмі, а вкінці кожен учасник групи зміг помолитися біля Стопи Божої матері і випити святої води, яка з неї витікає. Така “зустріч” з кожною з святинь супроводжувалася загальною молитвою братії лаври та особистою молитвою кожного з паломників: в кожному з храмів звершувалися акафісти та божественні літургії і кожен бажаючий зміг подати записки з іменами на поминання ченцями.

Після короткої екскурсії храмами Лаври та сніданку група направилася в Свято-Духівський скит Почаївської Лаври, де продовжила молитовне звернення до Спасителя, Богородиці та їхніх святих угодників. Камінь з іконою прп. Серафима Саровського, частички мощей різних святих, хрест Нікіти Стовпника та багато інших святинь обителі стали провідниками Божої благодаті для кожного учасника групи.

Наступним святим місцем, яке відвідали прихожани храму Богоявлення став монастир св. праведної Анни, де всі бажаючі змогли окунутися в джерелі в спеціально облаштованій для цього купальні. І на завершення поїздки група відвідала Кременецький Свято-Богоявленський жіночий монастир, після чого, з подякою Богу за Його милість і можливість звершити таке паломництво, направилась додому. Всі паломники залишилися задоволеними, повними приємних вражень, і, що головне, відчули підкріплення фізичних та духовних сил від зустрічі зі святинями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *