Діяльність нашої парафії у 2016 році.

97_big На сьогоднішній день Богоявленська парафія, першого Дарницького благочиння міста Києва, представляє собою сформовану общину зі своїм усталеним внутрішнім укладом життя. На земельній території, що юридично закріплена за общиною розміщується храмовий комплекс, що складається з двох храмів: на честь Богоявлення Господнього і на честь св. Жон Мироносиць. З 2015 року розпочато будівництво двоповерхової недільної школи, що з’єднає обидва храми та надасть усьому архітектурному ансамблю завершений вигляд. 

Богослужіння у храмі проводяться регулярно: кожної суботи на неділі, у Двонадесяті і Великі церковні свята, та у дні на честь особливо шанованих святих. Також кожного тижня проводяться молебні і акафісти.

Що стосується позабогослужбової діяльності, то на базі парафії функціонує група психологічної допомоги для алкозалежних та співзалежних осіб, дані зустрічі проводяться кожного понеділка. Також щоп’ятниці, о 19:00, відбуваються катехізичні та настановчі бесіди для майбутніх хресних батьків. У поточному році, регулярної традицією для парафії стало відправлення продуктів харчування та одягу для нужденних у зоні АТО, що здійснюється через громадську організацію «Дарницька варта».

Парафіяльна недільна школа має розгалужену систему виховання. На даний час Ф256_1 050функціонує декілька груп дітей, з якими регулярно, по суботах та неділях, проводяться заняття. Ділення на групи відбувається за віковим принципом, а саме: 6-8 років, 9-10 років, 11-13 років, а також група для підлітків старших класів школи та перших курсів університету. Окрім занять з Закону Божого та Священного Писання проводяться також уроки з хорового співу та рукоділля. Спів викладає народна артистка України Тетяна Школьна. Загальна кількість дітей, що займаються у школі складає 78 чоловік. На базі парафії також функціонує й недільна школа для дорослих, заняття проходять щонеділі о 17:00.

005 Традиційним заходом для нашого храму стало проведення благодійних ярмарок, на яких продаються вироби зроблені руками дітей та смачна випічка. Гроші, вилучені з таких ярмарок, завжди направляються на допомогу нужденним. Цього року особливої турботи вимагав вихованець нашої недільної школи Кирило Семенець, що хворіє на важку патологію Spina bifida або розщеплення хребта. Йому було проведено декілька операцій, які дають надію на те, що він, хоч трохи, зможе ходити. Тому усі гроші з цьогорічних ярмарок пішли на лікування Кирила. Також, для дітей стали досить регулярно проводитись паломницькі поїздки. Так, 25 вересня відбулась поїздка до Свято-Пантелеїмовського жіночого монастиря у Феофанії, у сам Великдень діти відвідали Флорівський монастир, а 3 квітня та 24 березня – Києво-Печерську Лавру. 5

Окрім регулярних виступів на святкові дні, такі як Різдво, день свт. Миколая та ін., 3 травня діти підготувались та виступили на фестивалі «Візерунки Великодня», що проводився на базі галереї «Соборна». Новим досвідом для вихователів та вихованців школи стала зйомка відеоролика до Дня захисту дітей.

11 жовтня прихожани нашого храму відсвяткували 5-річчя реформування недільної школи, яке надало їй новий поштовх у розвитку.IMG_0090


Серед несистемних заходів нашого храму слід відмітити деякі лекції та зустрічі. Так, 23 жовтня відбулась лекція кандидата психологічних наук, юриста та педагога Ірхіної Світлани, на тему «Про відповідальність і свободу. Основні принципи виховання дітей». 10 жовтня та 9 березня, професор Київської духовної академії, прот. Олексій Добош, прочитав лекції відповідно на теми «Діти у православній родині» та «Життєвий цикл родини».

IMG_0133Визначною подією для нашого храму стало проведення, 3 квітня, концерту хорового співу, що підготував для наших парафіян дитячий хор Києво-Печерської Лаври, а також майстер-клас з виготовлення великодніх сувенірів, який, художник Анастасія Кириченко організувала 10 квітня. IMG_0018

Загалом, слід зазначити, що парафія живе досить активним життям, священнослужителі та прихожани докладали та продовжують докладати зусилля для подальшого розвитку, як самої парафії, так і недільної школи. Є, також, велика надія на розширення наших можливостей з будівництвом корпусу нової школи, що надасть необхідну матеріальну базу, як для дорослих, так і для дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *